Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot crea una Comissió per a la Regeneració del Nucli Antic

Tots els grups municipals voten a favor de la constitució d’aquest espai de deliberació i consulta de l’estratègia d’intervenció integral del Nucli Antic d’Olot. En el Ple d’aquest dijous, també s’ha donat compte de la incorporació d’Itziar González Virós que, a partir d’ara, s’encarregarà de dirigir i coordinar l’estratègia de rehabilitació del parc edificat i la transformació social i econòmica del centre de la ciutat.

21 de març de 2024


 

| A la sessió d’aquest mes de març, s’ha posat nom a diferents espais públics i s’ha modificat la plantilla de personal per a l’any 2024, entre altres temes.

 

En el Ple d’aquest mes de març, l’Ajuntament d’Olot ha donat compte del decret d’Alcaldia per a la contractació d’Itziar González Virós a la direcció i coordinació de l’estratègia d’intervenció integral del Nucli Antic d’Olot. A principis d’any, tots els Grups Municipals van acordar de forma unànime la proposta metodològica per al desplegament de la intervenció integral d’Arquitectura Social que dirigirà González i a la sessió d’aquest dijous, s’ha donat compte del seu nomenament.

A la sessió d’aquest dijous, el Plenari també ha aprovat la creació d’una Comissió per a la regeneració del Nucli Antic. Integrada per l’Alcalde i un/a regidor/a de cada grup municipal que formen part de l’Ajuntament, “respon a la voluntat de transparència i es constitueix com un espai de deliberació i consulta que té per objectiu informar sobre les actuacions en el Nucli Antic i recollir les opinions i les aportacions que puguin realitzar els grups municipals”. Tots els grups han votat a favor d’aquesta comissió, que tindrà una periodicitat trimestral.

L’Ajuntament d’Olot, amb l’acord de tots el Grups Municipals, ha fet l’encàrrec de definir i implementar l’estratègia d’intervenció integral d’Arquitectura Social amb l’elaboració d’un projecte que pugui aspirar a ser beneficiari dels fons de la llei 11/2022 de millorament urbà, ambiental i social dels barris i viles.

El projecte comporta l’habilitació d’un espai en planta baixa i a peu de carrer al propi Nucli Antic. Entre les primeres accions a emprendre aquest 2024, hi ha l’organització interna de l’equip i l’espai cooperatiu ciutadà al Nucli Antic, la preparació dels convenis de col·laboració amb administracions i entitats, l’activació de la Comunitat Nucli Antic i la redacció conjunta i participada del Projecte per al Pla de Barris 2025, entre altres.

 

Aprovació del nom de diferents espais de la ciutat

En el ple d’aquest dijous, i a proposta de la Comissió del Nomenclàtor s’han posat nom a diferents espais de la ciutat:

  • En concret, s’ha posat carrer del Jou a l’espai situat entre el carrer de la Pala i la carretera de Riudaura.
  • Es converteix en carrer del Boixater, el sector comprès entre la carretera de la Canya i la carretera vella de la Canya.
  • A partir d’ara, s’anomenarà camí de Subiràs, el situat perpendicular a la carretera de Riudaura i el paral·lel al carrer del Plantador.
  • Pel que fa al Parc de Bellvespre, es trobarà entre la carretera de Santa Pau i la carretera de Batet.
  • El parc del final del carrer del Puigmal i limitant amb els carrers de la Garrinada, Puig Estela i Puigsalcam és el Parc de l’Institut.
  • Al parc ubicat entre l’avinguda Astúries i el riu Fluvià, se li dona el nom de Parc de la Mandra.

La proposta ha rebut el suport de tots els grups muninicipals del Plenari, excepte la CUP que s’ha abstingut.

També s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte la CUP, que s’ha abstingut, la modificació de la plantilla de personal per a l’Ajuntament d’Olot per a l’any 2024 (amb la creació d’una plaça d’agent de Policia, una d’administratiu/va i una de tècnic/a mitjà/na).

Altres punts que han format part de la sessió han estat l’adhesió al Consorci Localret, entitat pública que treballa per al foment, impuls i desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació dels ens locals que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals excepte la formació de la CUP que s’ha abstingut.

Paral·lelament, també s’ha portat al ple d’aquest mes de març la modificació puntual del POUM del carrer del Roser (número 20-24) que s’ha aprovat inicialment amb el vot a favor de tots els grups, exceptuant la CUP que hi ha votat en contra.

Pel que fa a les mocions, no s’ha aprovat la moció del grup municipal de la CUP per garantir la igualtat de tracte i la no-discriminació que ha comptat amb el vot a favor de la CUP, el PSC i Activem i el vot contrari de la resta de grups. D’altra banda, la moció del grup municipal de la CUP per la implementació d’eines digitals per la transparència i eficiència en la gestió documental del Ple s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte Vox que s’ha abstingut. Pel que fa a la moció del grup municipal de Vox per la restitució del pont de Colón, la proposta no ha prosperat amb el vot en contra de tots els grups municipals exceptuant Vox que hi ha votat a favor.

 

| Es pot recuperar la sessió plenària aquí.

 

 

  • Ple_1_
  • Ple_2_
  • Ple Març 2024 | Ajuntament d'Olot
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat