Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

AJUDES PER REHABILITAR HABITATGES DEL NUCLI ANTIC

Ajuts

Descripció

Les noves subvencions estan dirigides a propietaris o promotors d’obres de rehabilitació que disposin d’edificis o immobles que siguin habitatges, construïts abans del 1980.

______

 

Per poder-s’hi acollir cal que els immobles estiguin situats dins l’àrea urbana del Nucli Antic, dins de l’espai delimitat pels carrers Esgleiers, Sant Bernat, Ronda Sant Bernat, Escultor Llimona, Avinguda Onze de setembre, Bisbe Lorenzana, Hospici, Sant Tomàs i l’església de Sant Esteve i que consta d’un total de 357 edificis.

Les subvencions volen ser una ajuda i un acompanyament de l'Ajuntament d'Olot per impulsar i potenciar millores a la ciutat i en els seus edificis a nivell d’accessos, humitats, aïllaments, renovacions d’instal·lacions o adequacions estructurals que en permetin incrementar la resistència i fermesa, entre altres.

Les actuacions de rehabilitació protegibles podran rebre els ajuts següents:

  • Per adequació funcional de l’edifici (subvenció de 30% del pressupost protegible).
  • Per adequació estructural de l’edifici (subvenció del 40% del pressupost protegible).

 

L’import màxim de subvenció per aquests dos conceptes no podrà superar els 3.000€ per cadascun dels nivells sobre rasant de l’edifici.

 

 

 

Qui ho pot demanar

Propietaris o promotors d’obres de rehabilitació que disposin d’edificis o immobles que siguin habitatges, construïts abans del 1980.

Com es fa

Per poder-s’hi acollir només cal formalitzar la sol·licitud a través de l’Oficina Local d’Habitatge abans del 19 de novembre de 2021.

Preguntes

A més, es podrà subvencionar el 100% dels interessos anuals de préstecs vinculats a satisfer el cost de les obres de rehabilitació en un màxim de 500€ anuals, durant un termini màxim de 5 anys.

Quan es pot demanar

Fins al pròxim 19 de novembre de 2021.

Formes de tramitació

Presencial

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat